Здравко Димитров: Хуманитарната гимназия ще има нова сграда

Ръководството на “ и родителите благодариха на кмета Здравко Димитров за това, че гарантира средствата за проектиране на Хуманитарната гимназия. Това стана по време на днешната сесия на . Предложението на администрацията предвиждаше 120 000 лева да бъдат пренасочени за изграждането на бул. „Северен“, тъй като нямаше как да бъдат използвани в проекта през тази година. Във връзка със създалото се обществено впечатление, че местната управа има намерение да преустанови реконструкцията на гимназията, кметът оттегли предложението на Община Пловдив.

200 000 лева е гарантираната сума за проектирането на Хуманитарната гимназия. Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев съобщи пред журналисти, че още през месец август предстои да бъде възложено проектирането на ново крило на училището.
Запазват се и средствата за изграждането на нова детска градина на бул. „Александър Стамболийски“ в район „Южен“, съобщи още кметът. Приоритетно за района остава и разширението на улица „Даме Груев“. Продължават и процедурите по удвояването на бул. „“ от Брезовско до .