Засилен контрол в ДКЦ-тата в Пловдив заради детските имунизации

Общинските лечебни заведения възобновиха детските консултации, основните задължителни имунизации, женските консултации и плановият прием при засилен противоепидемичен контрол. В това се убеди д-р Калин Калинов – директор на дирекция „Здравеопазване“ в общината, който се срещна с управителите и главните сестри на -тата. Лечебните заведения спазват стриктно заповедта на министъра на здравеопазването и към момента не изпитват затруднения с организацията.

Детските консултации и дейностите по поставяне на задължителните имунизации се извършват във вторник и четвъртък, като в посочените дни общопрактикуващите лекари не обслужват други лица от своите пациентски листи. Прегледите в кабинетите стават по график, след предварително записан час, за да се предотврати струпването на хора.

„ДКЦ-тата са създали добра организация, обособени са коридори, за да няма смесване на потока. Навсякъде има информационни табели, които допълнително улесняват гражданите. Разговарях и с няколко общопрактикуващи лекари, които заявиха, че са удовлетворени от създадените условия за работа и ме увериха, че в рамките на няколко седмици ще успеят да наваксат пропуснатите имунизации и консултации“, каза д-р .

Той още веднъж напомни, че предварителното записване на час е задължително както за детските имунизации, така и за женските консултации в диагностично-консултативните центрове.

„Искам да благодаря на управителите и медицинските работници в общинските лечебни заведения за създадената организация и строгото спазване на противоепидемичните мерки, които гарантират безпроблемното протичане на работния процес. Призовавам пловдивчани да спазват въведените мерки и да следват указанията в ДКЦ-тата“, призова д-р Калинов.