fbpx

В София започна строителството на нова детска градина в район „Кремиковци“

Днес, 11 ноември, започна строителството на нова в кв.““, район „“. Новата сграда е разположена в центъра на кв.“Сеславци“ на терен, с площ от над 5 дка, и ще бъде филиал на 146 градина „Звездица“.

Днес бе направена символичната първа копка на обекта и отслужен водосвет. На него присъстваха кмета на район Кремиковци Лилия Донкова и жители на квартала.

Предназначена е за две групи. На първи етаж в сградата са разположени помещения за една група и спортна зала, складове, кухненски блок и технически помещения. На втори етаж са стаите за още една група, лекарски кабинет.Предвидено е сградата да се отоплява чрез термопомпен агрегат.

В момента се строят още 11 нови детски градини, които са в районите „Лозенец“, „Витоша“, „Подуяне“, „Изгрев“, „Треадица“ и др. Очаква се този месец да започне строителството и на детски градини в „Горна баня“ и „Възраждане“.

През 2021 г. се планира да бъдат завършени 12 нови сгради и да се извърши преустройство на още 4, в които ще бъдат отворени 57 нови групи. Това се предвижда в програмата за строителство на детски градини в периода 2021-2023г., която бе изготвена по инициатива на кмета на Йорданка Фандъкова. Програмата включва строителство на общо 67 нови детски градини, с които се разкриват 282 нови групи за три години.

В София започна строителството на нова детска градина в район "Кремиковци"

В София започна строителството на нова детска градина в район "Кремиковци"