Задържаха мъж и жена за нанасяне на телесни повреди на двама полицаи в Пловдив

Днес, 21 април 2020 г., Районна прокуратура – привлече като обвиняема 39-годишната С.А., за това, че вчера на 20 април 2020 г., в гр. Пловдив, причинила на полицейски служител по повод изпълнение на служебните му задължения.

Като обвиняем е привлечен и М.Р., на 47 г., за това, че на 20 април 2020 г., в гр. Пловдив, причинил лека телесна повреда на друг полицейски служител по повод изпълнение на служебните му задължения.

До момента е установено, че на 20 април 2020 г., в гр. Пловдив, бил подаден сигнал на тел. 112 от жена, която поискала съдействие от служители на полицията, за да издирят дъщеря й. По информация на майката тя вероятно се намирала в дома на С.А. и М.Р., които живеели на съпружески начала.

Когато те пристигнали в дома им, обвиняемите не ги допуснали да влязат вътре, а само в двора. С.А. и М.Р. видимо били употребили алкохол. При първоначалния разговор, обвиняемият М.Р. започнал да обижда полицаите, опитал се да удари единия от тях, но не успял и паднал на земята. След това станал, взел камък и ударил полицая в областта на лицето. В това време жената ударила с дървен прът в главата другия полицейски служител. На място пристигнали екипи на Жандармерията. Двамата обвиняеми били отведени в Трето РУ на МВР – Пловдив.

С постановление на наблюдаващия прокурор те се задържани за срок от 72 часа. По делото се извършват процесуално-следствени действия.