Строежът на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив може да се поднови през Август

Строежът на стадионХристо Ботев“ може да бъде рестартиран още през август, ако няма обжалване на някоя от процедурите. Това информира заместник-кметът по строителство Пламен Райчев, който се срещна с представители на ръководството и феновете на жълто-черните.

„Договорихме се с проектанта арх. Савов при входиране на окончателния проект на 15 май да представи и количествена сметка, на чиято база от Община Пловдив да пуснем пазарно проучване. На основание най-ниска цена на това проучване ще имаме готовност да обявим обществена поръчка за строежа в началото на юни. След като изтече законовия срок от обявлението – 40 дни, ще имаме готовност да изберем изпълнител и очаквам в края на юли или най-късно през август да имаме избран изпълнител и надзор по строителните дейности и те да бъдат възобновени. Разбира се, тези срокове са при положение, че няма обжалване на някой от етапите“, коментира зам-кметът Райчев.

Той допълни, че от фенските фракции на Ботев, присъствали на срещата – Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Бултрас, е имало предложение за промяна на проекта на едната от трибуните, но след като са разбрали, че това ще забави рестарта на строителството, те сами са се отказали от идеята.

До 15 май Община очаква и представители на да входират проекта за строителни дейности на тези част от стадиона в парк Лаута, които ще се изпълняват с отпуснатите от държавата средства.