20 C
Пловдив
16 октомври, 2021
НачалоПредаванияЕнциклопедияЗапознай се с Изобретателите на 19 век

Запознай се с Изобретателите на 19 век

- РЕКЛАМА -
Забелязаноhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Майкъл Фарадей – английски физик и химик, известен с откритията и приносите си в областта на електромагнетизма и електрохимията.

Томас Едисън – американски изобретател и предприемач. Роден е на 11 февруари 1847г. и почива на 18 октомври 1931г. Той е един от изобретателите с най-много патенти на свое име – 1093.

Никола Тесла – американски изобретател, физик и електромашинен инженер. По произход Никола Тесла е етнически сърбин. Той е един от най-значимите изобретатели на 19век, известен с приноса си в областта на електричеството и магнетизма.

Алберт Айнщайн – американски изобретател, физик и електромашинен инженер. По произход Никола Тесла е етнически сърбин. Той е един от най-значимите изобретатели на 19век, известен с приноса си в областта на електричеството и магнетизма.

 

Вижте още