Рестарт на бизнеса в Международен панаир Пловдив

Международен панаир Пловдив възобновява своята изложбена и конгресна  дейност след кратко прекъсване заради въведените мерки срещу епидемията от Ковид-19. Това ще допринесе за рестарта  на бизнеса в над 150 бранша на икономиката.

На среща между министър-председателя Бойко Борисов и представители на Българското конгресно бюро, проведена  на 30 май 2020 г., беше обсъдено състоянието на сектора  и  начини  за  възстановяване на неговата работа. Малко по-късно министърът на здравеопазването Кирил  Ананиев  издаде заповед, с която разреши провеждането на конферентни събития и мероприятия на изложбената индустрия при спазване на въведените противоепидемични мерки.

С този акт на правителството  става възможно осъществяването на различни прояви  в залите на Конгресния център и в изложбените пространства на Международен панаир .  Той отново отваря врати, за да реализира отложените  и предстоящите изложения от календара за 2020 г. и по този начин да допринесе за съживяване  на икономиката след кризата, предизвикана от  пандемията.

Ключово предимство  на най-големия панаирен комплекс в  Югоизточна Европа е наличието на 139 549 кв. м открити и покрити изложбени площи с модерна инфраструктура, отговаряща на световните стандарти. Можем да предложим  гъвкави решения за организацията на изложения и други събития по начин, който напълно съответства на изискванията на здравните власти и осигурява безопасност за участниците, коментира д-р Иван Соколов, главен директор на .

Първата стъпка на големия бизнес рестарт  ще бъде Международният технически панаир от 14 до 19 септември. Следва Международната изложба за отбранителна техника  „Хемус“  от 30 септември до 3 октомври. В дните от 21 до 25 октомври ще се проведат изложенията „Природа, Лов, Риболов“, „Медикус, Денто, Галения“ – за медицина, стоматология и фармация, „ТексТейлър експо“ – за текстил и мода, Европейски форум за социално предприемачество, Италиански фестивал на красотата и прическата, „Булколекто“ – за колекционерите, киноложки изложби с финали за Световната купа. Международният панаир на тренировъчните фирми „ТФ фест“ отново ще гостува през ноември след онлайн изданието, което бе осъществено  за първи път през април.  Възобновяват се и конгресните събития – конференции, семинари, делови, обществени и спортни  форуми.

В  момент, когато много сектори се стремят да рестартират своята дейност, Международен панаир Пловдив е готов да предостави на фирмите оптимални условия за презентиране, за да се завърнат бързо на пазара, коментира д-р Иван Соколов.

На снимката:  Международен панаир Пловдив отново отваря врати, а първата стъпка на големия бизнес рестарт ще бъде Международният технически панаир, най-мащабното икономическо събитие на България.