Предсрочно приключи ремонтът на кръстовището на бул. „Шести септември“ с „Васил Априлов“ в Пловдив

Четири дни предсрочно приключи ремонтът на кръстовището между булевардите „“ и „Васил Априлов“ и движението от днес е възстановено. Това установи проверка на място, извършена от заместник-кмета на Община с ресор „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев и кмета на район „Централен“ Георги Стаменов. В проверката участва и общинският съветник от ГЕРБ Петър Ганев.

Преасфалтирането на кръстовището започна на 23 май и се очакваше да продължи до 30-и включително, но благодарение на добрата организация срокът е съкратен почти наполовина.

По настояване на в рамките на няколко дни ще бъдат ремонтирани северните заходи на кръстовището и в двете посоки, които не са включени в обекта.

„В отделни участъци има сериозни слягания, които са следствие от ВиК ремонти и правят трудно придвижването на пешеходците и автомобилите, коментира Пламен Райчев. По думите му това са около 150-200 м2 и докато пътните строители са на място е добре да се извърши преасфалтирането, без да се затваря движението. След това ще бъде положена и маркировката на кръстовището.

Припомняме ви, че от днес са възстановени и маршрутите на линии  – № 15, 17, 37, 44, 93, 99, 113 и 222 от основния вътрешноградски транспорт