20 C
Пловдив
28 септември, 2021
НачалоПолитикаНе 2, а 3 МИЛИОНА лева предлага за превозвачите в...

Не 2, а 3 МИЛИОНА лева предлага за превозвачите в Пловдив

- РЕКЛАМА -
Забелязаноhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Не 2 милиона, а 3 милиона лева предлага кметът да одобрим допълнително за превозвачите в пловдивския градски транспорт. И така от 7 да станат 10 милиона лева.Кметът явно смята, че общинските съветници сляпо ще гласуват, каквото той-началникът спусне!

За това предупреждава Веселина Александрова в профила си във Фейсбук.

Предложението му за утрешната сесия идва сега, без да е минало през постоянните комисии и без да е придружено от каквито и да е документи. В мотивите пише, че е постъпило писмо от превозвачите и: „В писмото пише, че…“, но писмото го няма приложено. По-нататък: „На база счетоводни данни, които фирмите превозвачи представят на ОП „Организация и контрол на транспорта…“, но и тези данни липсват.

Имаме внесено едно съвсем голо предложение, на което мотивите му са „Гласувайте, щото така казвам и Вервайте ми!“

Като имаме предвид, че кметът сам се среща с превозвачите, без да участват общински съветници, както и че никакви документи не ни се представят, за да вземем обосновано решение, редно е сега кметът сам да гласува предложението си.

П.П. Парадоксалното е, че тези средства ще се осигурят, като се вземат от парите за надграждане на електронната билетна система на градския транспорт, пари от предвидения на ул. Даме Груев, както и от предвидени средства за отчуждения за други улици.

Вижте още