20 C
Пловдив
28 септември, 2021
НачалоКримиРайонна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за...

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за отглеждане на канабис в нарколаборатории в гр. Клисура и с. Звъничево

- РЕКЛАМА -
Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Районна прокуратура – Пловдив – Териториално отделение – привлече като обвиняеми И.М., на 46 г.,  и С.С., на 39 г., за това, че на 30 март 2021 г., отглеждали растения от рода на конопа – канабис, без надлежно разрешително, в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила – престъпление по чл. 354в, ал. 1 от Наказателния кодекс. За И.М. обвинението е, че отглеждал 675 растения канабис в бивш мебелен завод в гр. Клисура, а за С.С. – 47 растения канабис в помещение в с. Звъничево, обл. Пазарджик. Двете нарколаборатории са разкрити от служители на ОД на МВР – Пловдив – РУ – Карлово, като действията по разследването са съгласувани с Районна прокуратура – Пловдив – Териториално отделение – Карлово.

Установено е, че нарколабораторията в бившия завод в гр. Клисура е била модерно оборудвана и замаскира, снабдена с осветителна, вентилационна, поливна и отоплителна система.  В помещението са били отглеждани 675 растения канабис, открита е била и суха листна маса – марихуана. Намерени са уреди за измерване на влажността и температурата.  При предприети допълнителни претърсвания и изземвания, в условията на неотложност, на адреси в Пазарджик и областта, е била открита и втора нарколаборатория в с. Звъничево. Установено е, че лицата, които отглеждали растенията на двете места са били свързани.

Помещението в с. Звъничево се намира в жилищна сграда. При претърсване там са били открити общо 47 растения канабис в напреднал стадий на растеж.

И в момента по досъдебното производство се извършват активни действия по разследването – разпити на свидетели, назначаване на експертизи, оглед на веществени доказателства и др.

ВИЖ ОЩЕ :  Справка за COVID-19 за Пловдив и областта за 25-27.09.2021 г.

Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив – Териториално отделение – да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

По делото се издирват и други двама мъже, съпричастни към отглеждането на растенията.

 

Вижте още