fbpx

В София : Първите кабинети за диагностика на КОВИД-19 към ДКЦ отварят врати днес

„Отваряме кабинети за диагностика на пациенти с грипоподобни симптоми в 3 общински -а.“  Това каза кметът на при посещението си в XI ДКЦ. „До края на седмицата ще бъдат отворени общо 7 кабинета, а другата седмица – още 3“ – допълни столичният кмет.

„Взехме решение да включим бившите поликлиники в София в диагностиката и изследванията за COVID-19 с три ясни цели: да подпомогнем болниците като осигурим диагностика за пациенти с по-леки симптоми, да дадем възможност на гражданите, които имат нужда от изследване – антигенен тест за COVID-19, кръвна картина или рентген и да подпомогнем работата на личните лекари, които ще могат да назначат изследванията и, на база резултатите, да продължат лечението – посочи още столичният кмет. – Със средства от бюджета на общината и ДКЦ-а сме осигурили бързи тестове, които да стигнат до края на седмицата, когато очакваме тестовете от Министерство на здравеопазването.“

В COVID кабинетите в ДКЦ-ата ще се преглеждат пациенти, които са насочени от личните им лекари или имат симптоми. Те ще могат да направят безплатен антигенен тест и, при нужда, кръвна картина и рентген.  Ако човек без симптоми иска да си направи антигенен тест, ще трябва да го заплати.

ОТВОРЕНИ ОТ 11 НОЕМВРИ:

11. ДКЦ в район „Възраждане“ – ул. „Цар Симеон“ № 145;

12. ДКЦ в район „Люлин“ – ж.к. „Люлин-9“, ул. „Иван Бойчев“ № 17 (бивша ул. „Кореняк“);

17. ДКЦ в район „Оборище“ – бул. “Евлоги Георгиев”№ 108;

ОТВОРЕНИ ОТ 12 НОЕМВРИ:

8. ДКЦ в район „Надежда“ – ул. „Христо Силянов“ № 77;

20. ДКЦ в „Красно село“ – бул. „Ген. Стефан Тошев“ № 15 – 17;

22. ДКЦ в район „Слатина“ – ул. „Николай Коперник“ № 9;

ОТВОРЕНИ ОТ 13 НОЕМВРИ:

18. ДКЦ в район „Подуяне“ – ж.к. „Сухата река“, ул. „Емануил Васкидович“ 51.

В София : Първите кабинети за диагностика на КОВИД-19 към ДКЦ отварят врати днес

В София : Първите кабинети за диагностика на КОВИД-19 към ДКЦ отварят врати днес