ОКЩ в Пловдив получи дарение от Генералният консул на Република Турция в Пловдив

100 броя предпазни костюма от най-висок клас дари на Областния кризисен щаб Генералният консул на Република Турция в Пловдив .
Областният управител и председател на щаба Дани Каназирева благодари лично на Хюсеин Ергани и го увери, че защитните екипи ще бъдат разпределени в болниците в града и областта, които лекуват пациенти със COVID-19.

„Дарението е много ценно за нас, защото най-важното в момента е медиците на първа линия в борбата с коронавируса, както и пациентите, да бъдат предпазени реално. Важно е също така и след възобновяването на детските и женски консултации, задължителните имунизации на децата, плановите операции и приемът в лечебните заведения да има достатъчно защитни облекла и предпазни средства и за останалите здравни работници“, обърна се към Генералния консул на Република в областният управител.
Тя увери Хюсейин Ергани, че ситуацията в Пловдив и областта се следи непрекъснато, като повече от половината с положителни проби пациенти са вече оздравели.
От своя страна Генералният консул на Република Турция в Пловдив сподели наблюденията си и изказа задоволството си от спазването в града на мерките срещу разпространението на пандемията.

„Радваме се, че обстановката с коронавируса в България, в частност и Пловдив и областта, е много по – спокойна от останалите страни. В Турция пикът на епидемията мина и всички се надяваме, мерките да дадат още по-добър резултат.
Опитваме се да помагаме и на съседните държави и затова сме тук, при вас“, заяви по време на срещата Хюсейин Ергани.
Той уточни, че предпазните костюми са изработени в предприятие на турски предприемач в Смолян, който в създалата се ситуация е преустроил производството на текстил и шие само защитни средства.

И областният управител , и Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани, изразиха надеждите си в най-кратък срок тежката ситуация заради COVID-19 да премине и двете държави да продължат да работят добре, както и досега.