20 C
Пловдив
28 юли, 2021
More

  „Зонта клуб Пловдив“ кани на благотворителна изложба в помощ на деца със социални нужди

  Новини от Пловдив и Региона

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

  Зонта клуб “ кани пловдивчани и гости на града на благотворителна със заглавие “Фрагменти…” на Елена Ролева-Кабир.

  Откриването на изложбата е утре – 8 юни 2021 г. от 17.00 часа в галерия „Червеното пони“ на ул. „Д-р Стоян Чомаков“ № 5а в Стария град.

  Всички средства от продадените картини ще бъдат дарени за проекта на клуба “Подай ръка сбъдни мечта – да откриваме заедно света”, насочен към подпомагане на със социални нужди, придвижващи се с чужда помощ.

  Целта на проекта е тези деца да получат възможност да излизат по-лесно от домовете си без допълнителна помощ. Да имат възможност да се развиват, да имат приятели и да станат ВИДИМИ за всички нас. Обществото да приема с толерантност и разбиране техните специални нужди и да им съдейства.

  Етапите на проекта са два: 

  В първия етап усилията на организацията са насочени към осигуряване на възможност и средства за излизане на децата от дома им, посредством платформи.

  Във втория етап , съвместно с институциите, кметствата и бизнеса да се създадат условия и среда за придвижване на тези деца от дома до , детски площадки, медицински и рехабилитационни кабинети и културни центрове.
  Художничката Елена Ролева – Кабир е главен инициатор и двигател на проекта. Както тя споделя изложбата „Фрагменти…” разказва цветни истории на емоции, състояния, мисли и желания през годините на нейните търсения. Тя използва много оригинален подход при създаването на творбите си – рисува с пръсти. Освен това първо избира цветовете, а сюжетите се раждат на платното в хода на рисуването.

  ВИЖ ОЩЕ :  Временни промени в движението на влаковете в участъка между гарите Белозем и Михайлово
  ВИЖ ОЩЕ :  Лекар и пациент от Пловдив станаха герои в Национална кампания „За рака – с надежда“

  Благотворителната изложба може да бъде видяна до 13 юни.

  Вижте още

  Новини