20 C
Пловдив
28 юли, 2021
More

  Скандалът с АПИ засегна и Пловдив

  от Пловдив и Региона

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на Забелязано като репортер и редактор от края на 2019г.

  Във връзка с изпратеното на 19.07.2021 година от Агенция пътна   писмо, с което се разпорежда преустановяване на ремонтни дейности по отношение на обекти, стопанисвани от на територията на Южен централен район, – Пловдив незабавно предприе , целящи недопускане забавянето или преустановяването на работата по тези обекти.

  Следва да се посочи, че ръководството на Областна администрация полага последователни усилия по преодоляване забавянето и изчистване на противоречията по ключови за област Пловдив пътни обекти, включително, но не само път Лилково–Ситово и Околовръстен път.

  Министрите Василев и Комитова сезираха Главния прокурор за нарушения при разходване на бюджетни средства от АПИ

  В рамките на настоящия случай бе проведена спешна работна среща с Директора на Областно пътно управление – инж. Бакърджиева и ръководството на , на която се очерта като приоритет завършването на обект Ситово–Лилково, както и продължаване работата по Околовръстен път. Г-жа Бакърджиева пое ангажимент да състави още днес Комисия, която да изготви доклад до АПИ относно степента на завършеност на обектите, както и да обоснове необходимостта и целесъобразността от приключването на пътя Ситово – Лилково до края на месец септември. Проведена бе и работна среща между заместник и заместник министър на регионалното развитие и благоустройство, на която получихме уверения в тази посока. Междувременно стана ясно, че посоченото по-горе разпореждане на Председателя на УС на АПИ е самоволно действие, което не кореспондира с цялостната политика на ръководството на МРРБ, в резултат на което са предприети незабавни коригиращи мерки с освобождаването от постовете им не само на инж. Минчев, но и на инж. Денчев като член на УС.

  ВИЖ ОЩЕ :  Лекар и пациент от Пловдив станаха герои в Национална кампания „За рака – с надежда“

  Вижте още

  Новини