20 C
Пловдив
28 юли, 2021
More

  Областният управител Дани Каназирева се срещна с италианския посланик Н. Пр.

  Новини от Пловдив и Региона

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

  Областният управител посрещна посланикът на Република Италия в България Нейно Превъзходителство г-жа . Тя е на първото си официално посещение от встъпването си в длъжност и беше придружена от почетния консул на Република Италия в . На срещата присъстваха и тримата заместник – областни управители – Евелина Апостолова, Петър Петров и .

  Каназирева представи Пловдивска област, богатото й природно и културно-историческо наследство, възможностите за развитие на икономиката, бизнеса и туризма.

  „Пловдивска област е една от най-бързо развиващите се, а Пловдив е най-красивият град. Гордеем се с уникалното ни историческо и културно наследство и признание за това бе избирането на града за през 2019. Пловдив е и университетски град, а МУ е един от най-добрите в България „, посочи Каназирева. Тя отбеляза още, че поминък на част от общините е туризмът.

  Нейно Превъзходителство отбеляза, че денят и е бил пълен, провела е много срещи и е останала с отлични впечатления. „Връщам се в България след 25 години, тя е много променена, но в същността си е същата“, каза Н. Пр. г-жа Джузепина Дзара. Тя отбеляза, че в Пловдив има големи групи италианци, което помага да представят Италия с нейната , наследство и традиции.
  В края на срещата те заявиха, че ще продължат да си сътрудничат и да развиват партньорските отношения. Размениха и подаръци.

  Вижте още

  Новини