20 C
Пловдив
28 юли, 2021
More

  Проверка за административно бездействие на компетентните институции относно поддържане чистотата на зелената площ зад хотел „

  Новини от Пловдив и Региона

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

  Областният управител изиска да бъде извършена проверка от и Община Пловдив по сигнал на граждани за административно бездействие на компетентните институции относно поддържане чистотата на зелената площ зад хотел „Санкт Петербург“.

  Според подателя на сигнала „унищожената тревна площ , част от парка, се използва като склад за строителни материали , депо за инертни материали и за тежкотоварна техника“. Сигналът и искането за проверка е препратено и до кмета и районния кмет , а даденият срок за писмено становище е 7-дневен.

  „При този недостиг на зелени площи в Пловдив малкото останали следва да се поддържат и пазят във вид достъпен за гражданите, независимо чия собственост са те. Затова при всеки един сигнал сезирам съответните институции и считам, че трябва да се предприемат незабавни действия.“
  Гражданите пишат още, че са сигнализирали отдел екология в район , Общински инспекторат и Община Пловдив , но до момента няма действия или отговор от тяхна страна.

  ВИЖ ОЩЕ :  Ужасна гледка в Пловдив : Мъж загуби живота си (ВИДЕО)

  Вижте още

  Новини