20 C
Пловдив
17 юни, 2021
More

  Здравко Димитров се срещна със заместниците си

  Още новини от Пловдив

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

  Кметът проведе две важни срещи в Общината броени дни след изписването си от болницата.

  Градоначалникът първо направи оперативка със своите заместници, на която беше извършен преглед на строителната програма на общината. Обсъдени бяха още подготовката на изборния процес в Община Пловдив и въпроси, свързани с предстоящата сесия на и становищата на администрацията по точките от дневния ред.

  По време на оперативката секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева докладва как върви подготовката на изборите на 11 юли. Тя съобщи, че на база на преговорите между представители на парламентарно представените партии и коалиции в 45-ото Народно събрание са образувани 459 с общо 4047 членове. Кметът трябва да издаде заповед със списъка на местата, на които партиите ще могат поставят агитационни материали.

  Предстои да бъде изготвено становище на администрацията по предложението на група общински съветници за Забрана за издаване на разрешения за ползване на място общинска собственост в зоната на Централния площад и . То е внесено в Общинския съвет и ще бъде разгледано на предстоящата сесия. Целта е да стане ясно дали мораториумът е законосъобразен и как ще се отрази на дейността на администрацията в частта за приходите и на сроковете за издаване на разрешителни, ако бъде приет.

  Следващата седмица предстои да бъде дадено строително разрешение за изграждането на пречиствателната станция на Пловдив като част от Водния цикъл, съобщи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Той припомни, че това е най-големият обект по Водния проект и е на стойност 70 млн. лв. Основната цел, която ще бъде постигната с рехабилитацията на е намаляване на вредни вещества и биогенни елементи във водата.

  ВИЖ ОЩЕ :  Шест общински училища ще имат нови спортни площадки по общинска програма
  ВИЖ ОЩЕ :  Община Пловдив набира доброволци за ДФ Пловдив 112

  По-късно градоначалникът се срещна и с районните кметове.

  Кметът Здравко Димитров беше изписан от болницата в края на миналата седмица, след като претърпя спешна операция по смяна на тазобедрена става. Той остава в болнични, за да продължи с процедурите по раздвижване и възстановяване, но е в постоянна връзка с екипа и следи процесите по изпълнение на важните задачи.

  Абонирайте се за канала на „Забелязано“ в YouTube. Ще видите ексклузивни клипове, репортажи, предавания и интервюта.
  Най-интересното от Пловдив и областта. Щракнете ТУК.

  - РЕКЛАМА -

  Вижте още

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  - РЕКЛАМА -
  - РЕКЛАМА -