20 C
Пловдив
14 юни, 2021
More

  По молба на граждани Община Пловдив прави промени по организацията на движението и паркирането

  Още новини от Пловдив

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

  Ограничаване на 30 км/ч на ул. „Поручик Въльо Стефанов“, преместване на пешеходна пътека на ул. „Елин Пелин“ в район „Западен“, забрана за движение на тежкотоварни автомобили по ул. „Дилянка“ и забрана за на участък от ул. „Никола Войнов“ в от 8.00 до 18.00 часа са само една част от предложенията, които бяха приети по време на заседание на Експертния съвет на Общинската комисия по безопасност на движението. Той се ръководи от заместник-кмета по „ и в него участие имат представители на районните администрации, специалисти от ОП „“, ОП „“ и сектор „“.

  По време на заседанието беше прието предложение на граждани за окончателно премахване на левия завой на бул. „Санкт Петербург“ към ул. „Недко Каблешков“, като се изгради постоянна разделителна ивица, както и монтиране на пътен знак „Път без изход“ на ул. „Рая“.

  Общо 50 броя места за ще бъдат обособени в зоната около улиците „Найден Геров“ и „Тодор Каблешков“, като се спази изискването за достатъчно ширина, за да може автомобили на Пожарната да преминават безопасно, както и собствениците на подземни паркинги да имат безпрепятствен достъп.

  ВИЖ ОЩЕ :  Над 100 тона отпадъци събра „Чистота“ от поредното незаконно сметище

  Експертният съвет на Общинската комисия по безопасност на движението заседава 1 път в месеца и разглежда постъпили предложения или от граждани и институции за промяна, свързана с реализацията на закона за движение по пътищата, сигнализацията на светофарната уредба в града, поставянето на вертикална и хоризонтална маркировка, обособяване на автобусни спирки, такси стоянки и други.

  Абонирайте се за канала на „Забелязано“ в YouTube. Ще видите ексклузивни клипове, репортажи, предавания и интервюта.
  Най-интересното от Пловдив и областта. Щракнете ТУК.

  - РЕКЛАМА -

  Вижте още

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  - РЕКЛАМА -
  - РЕКЛАМА -