20 C
Пловдив
28 септември, 2021
НачалоНовини от България и СветаБългарски и американски военни ще проведат съвместното учение „Тракийско лято“

Български и американски военни ще проведат съвместното учение „Тракийско лято“

- РЕКЛАМА -

За поредна година български и американски военни ще проведат съвместното учение „Тракийско лято“

В края на лятото от 23 август до 03 септември ще се проведе многонационално учение „Тракийско лято“ с участието на приблизително 260 американски и 400 български военнослужещи от Съвместното командване на специалните сили, Военновъздушните сили и Съвместното командване на силите. Това стана ясно от среща на и. д. кмет и ръководителя на екипа по граждански въпроси Даниел М. Майуро.

По време на учението ще се реализират 6 полета на ден между 11:00 и 15:00 часа, както и нощни действия от 19:00 до 23:00 часа от понеделник до петък. В учението ще участват 3 транспортни самолета C-130 „Херкулес“, а американските военни ще издигнат палатков лагер в с. Чешнегирово.

„Община Пловдив работи в синхрон с българските военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции. Фактът, че за поредна година ще се проведе подобно учене, е признак да добрите условия и професионализма на нашите военни“, заяви и. д. кметът Величко Родопски.

Допълнително ще се проведат и парашутни скокове над с. Чешнегирово и с. Крумово. Планирани са полети на ниски височини над територията на област Пловдив, както и стоварване на контейнери по въздух. Ще се извърши операция по противодействие на въздушна отбрана, в която ще бъдат изпълнени огневи действия.
От името на американските военнослужещи Даниел М. Майуро заяви, че ще бъдат спазени всички правила при операцията за прелитане на самолети над населените места.

Вижте още