20 C
Пловдив
17 юни, 2021
More

  Възстановяват маркировката на пешеходните пътеки в „Северен“

  Още новини от Пловдив

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

  До края на седмицата се предвижда да бъде възстановена маркировката на десетки пешеходни пътеки в район „Северен“, старата боя по които вече почти е изтрита. Преди това бяха освежени „зебри“ по ул. „“ и други пътни отсечки в „“.

  Работата се извършва от екип на ОП „Организация и контрол на транспорта“ в състав от четирима работници. Специализираното звено към отдел „Безопасност на движението“ в предприятието бе сформирано миналото лято след решение на .

  „Идеята е максимално бързо да възстановяваме маркировката на пешеходните пътеки около детски градини, училища, поликлиники, болници, общински и държавни институции, търговски центрове и други посещавани от много хора места. Работим по списъци, изготвени от районните комисии за безопасност на движението“, коментира директорът инж. .

  Той напомни, че полагането на новата маркировка започна още в началото на февруари и оттогава екипът работи всеки ден с подходящи метеорологични условия. Само около детските и учебни заведения има около 335 „зебри“.

  Според действащата нормативна уредба е достатъчно пешеходните пътеки да бъдат сигнализирани и единствено със знаци: А18 – предупредителен, и Д17 – „Пешеходна пътека“. Съгласно Закона за движение по пътищата пешеходни пътеки са и всички продължения на тротоарите върху пътното платно, независимо дали са обозначени.

  ВИЖ ОЩЕ :  Община Пловдив търси средства за строежа на олимпийски басейн

  Веднага след като времето се стабилизира предстои обновяване на надлъжната и напречна пътна маркировка по ул. „Васил Левски“ и бул. „“. За да не се затруднява автомобилният , ще се работи през нощта.

  Абонирайте се за канала на „Забелязано“ в YouTube. Ще видите ексклузивни клипове, репортажи, предавания и интервюта.
  Най-интересното от Пловдив и областта. Щракнете ТУК.

  - РЕКЛАМА -

  Вижте още

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  - РЕКЛАМА -
  - РЕКЛАМА -