20 C
Пловдив
17 юни, 2021
More

  Областният кризисен щаб с мерки за усилване темпото на ваксинацията срещу Ковид-19

  Още новини от Пловдив

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на Забелязано като репортер и редактор от края на 2019г.

  Мерки за усилване процеса на имунизацията срещу Ковид-19 ще бъдат набелязани от подновилия работата си Областен кризисен щаб //, ръководен от областния управител .

  „Пловдив и областта са с най-голям брой ваксинирани, след София. Не сме паднали под 1000 души на ден“, посочи директорът на д-р -Манчева. Тя допълни, че са подходили много гъвкаво и още от април имунизират организирани колективи.

  Процентът на хората над 60-годишна възраст от общо ваксинираните при нас е 32. Пунктовете за ваксинация – 18 на брой, работят нон-стоп и не връщат хора.
  Същевременно с тези положителни тенденции се очертава един сериозен проблем – с ромското население.

  „То направи успешна самоизолация, но се съпротивлява срещу ваксините. И ако наесен дойде нова вълна от Ковид-19, може да се сблъскаме с проблем“, не скри страховете си д-р Танчева. От вече са започнали срещи с ромски медиатори, но помолиха и щаба за съдействие.

  Според ректора на Медицинския университет професор Мариана Мурджева е необходима много сериозна информационна кампания, тъй като явно не всички са убедени в ползите от ваксината. Предвид и очакваната възможност за имунизация на децата над 12-годишна възраст, разясненията ще са особено наложителни.

  ВИЖ ОЩЕ :  По сигнал от Забелязано: Облагородяват междублоково пространство на крайбрежния булевард

  От Областния щаб се обединиха около идеята да се търсят начини за по-мащабно информиране на ромското население относно ваксините и да продължи ваксинацията на големи колективи. Също така чрез БЛС да се въздейства на онези лични лекари, които до момента не са се включили в процеса, както и да се направи разяснителна кампания, насочена към родителите за ползата от ваксините при децата над 12-годишна възраст.

  Абонирайте се за канала на „Забелязано“ в YouTube. Ще видите ексклузивни клипове, репортажи, предавания и интервюта.
  Най-интересното от Пловдив и областта. Щракнете ТУК.

  - РЕКЛАМА -

  Вижте още

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  - РЕКЛАМА -
  - РЕКЛАМА -