20 C
Пловдив
17 юни, 2021
More

  Oбластния управител апелира Общински съвет – Калояново да изпълни императивните норми на Закона за местното самоуправление

  Още новини от Пловдив

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на Забелязано като репортер и редактор от края на 2019г.

  изпрати писмо до , в което апелира да изпълни императивните норми на Закона за местното самоуправление и администрация като избере временно изпълняващ длъжността кмет на Община Калояново.

  Утре ще посети Калояново, за да се срещне с председателя на , заместник-кметовете и секретаря на общината.

  Публикуваме и текста на писмото:

  ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ

  СЪВЕТ – КАЛОЯНОВО

  ДО ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ

  В ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – КАЛОЯНОВО

   

              УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

              УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

              На 31.05.2021 година Общински съвет – Калояново е провел свое извънредно заседание и с Протокол № 22 са приети Решение № 181 и Решение № 182. По отношение на цитираните решения е осъществен контрол за законосъобразност от страна на Областния управител на област и  същите са върнати в срок за ново обсъждане, респ. отмяна от Общински съвет – Калояново.

              С настоящото желая да се обърна към Вас като апелирам Общински съвет – Калояново да изпълни императивните норми на Закона за местното самоуправление и администрация като избере временно изпълняващ длъжността кмет на Община Калояново. Законодателят ясно и в пълна степен е отчел изключителната важност на  непрекъсваемостта на управленския процес в една община като гаранция за законосъобразност и защита правата и интересите на гражданите. Пряката демокрация и волята на гражданите са основните мотиви именно на общинския съвет да е вменено правомощието за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на Община. Всеки един от Вас е получил мандат на представителство от гражданите на  община Калояново. Вие сте призвани да защитите в пълна степен обществения интерес посредством изпълнение на императивите на действащото законодателство.

  Най – учтиво Ви моля, да оставите тесните партийни цели и интереси отвъд и да положите необходимите усилия да отговорите на очакванията на гражданите на Община Калояново. Обратното би означавало, че абдикирате от отговорностите, които сте поели, както към своите избиратели, така по отношение защитата интересите на Община Калояново.

  Политиката означава умение за управление, чиято основа са общите ценности и това налага да намерите консенсус помежду си за взимане на решение в изпълнение на действащото законодателство.

   

  Абонирайте се за канала на „Забелязано“ в YouTube. Ще видите ексклузивни клипове, репортажи, предавания и интервюта.
  Най-интересното от Пловдив и областта. Щракнете ТУК.

  - РЕКЛАМА -

  Вижте още

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  - РЕКЛАМА -
  - РЕКЛАМА -