20 C
Пловдив
17 юни, 2021
More

  Областният управител се срещна с кметове и представители на всички общини от област Пловдив

  Още новини от Пловдив

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

  Работно съвещание във връзка с произвеждането на предстоящите парламентарни избори се проведе в Областната управа. В него взеха участие областният управител , представители на областната администрация, кметове и секретари от осемнадесетте общини в областта, представители на Областния оперативен щаб и РЗИ.

  Областният управител посочи, че към момента се работи усилено по подготовката на вота, според указанията на . Бюлетините са осигурени на 100 процента. Задача на общините е да ги разпределят по секциите. Общо 159 325 лв. са отпуснати за разходи за безопасни и здравословни условия на работа и спазване на противоепидемичните от общинските администрации.

  Дискутираха се транспортните схеми при доставката на машините за гласуване, както и гафикът за придвижването на секционните избирателни комисии до РИК след като изборният ден приключи. Участниците в срещата настояха от фирмата доставчик на машините да се съобразят с графиците и схемите, изготвени от общините, за да се избегне чакането с часове на членовете на комисиите да получат машините в изборните секции.

  Беше поставен и въпросът за техниците, които поддържат изправността на машините. От общините поискаха един техник да обслужва секции в една сграда, за да се избегне хаосът, който е наблюдаван на предишния вот – техник е отговарял за няколко секции, но в различни квартали или населени места.

  Ангел Стоев бе категоричен, че се ангажира с оптимизацията и координацията на цялостната подготовка и провеждането на вота. Той поиска от кметовете да изпратят освен до ОД на , но и в Областна администрация копие на схемата с транспортния график.

  Директорът на РЗИ с-р -Манчева, която също присъства за кратко на срещата, съобщи, че ще изпрати указания за противоепидемичните по време на изборите. Тя призова събралите се представители на общините да съдействат за ускоряване на темпа на имунизациите срещу Ковид-19.

  Абонирайте се за канала на „Забелязано“ в YouTube. Ще видите ексклузивни клипове, репортажи, предавания и интервюта.
  Най-интересното от Пловдив и областта. Щракнете ТУК.

  - РЕКЛАМА -

  Вижте още

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  - РЕКЛАМА -
  - РЕКЛАМА -