20 C
Пловдив
17 юни, 2021
More

  Областният управител проведе среща със 17 РИК, кани представителите на политическите партии и коалиции на кръгла маса

  Още новини от Пловдив

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

  Организацията на изборите на 11 юни обсъдиха днес ръководството на Областна администрация и 17 РИК.

  На срещата бяха разгледани указанията на , които засягат конкретни ангажименти на областната управа и РИК.

  „Вече е направена необходимата организация за осигуряването на две помещения в Международния панаир, печати с уникален знак, пликове, копирни устройства, кутии за отрязъците, чували, формуляри, отличителни знаци за членовете на . Транспортирането на членовете на РИК до ЦИК също е задача на областна администрация и нямаме проблем с това“ – увери областният управител.

  Той допълни, че 292 391 избиратели от областта ще гласуват в 522 секции. 443 са обезпечени с машинно , в 79 – на хартия, тъй като избирателите са под 300 души. Осигурени са 294 000 .

  Членовете на РИК-17 поставиха идентични проблеми като тези от 16 РИК, свързани основно с комуникация между отделните институции и логистиката по отношение на машините. Те предложиха да бъде направена среща с доставчика на устройствата за гласуване – фирма „Сиела Норма“.

  Отново бяха повдигнати въпросите за осигуряване на минерална вода и щандове за храна и топли напитки, както и за обезпечаване с камери на всички избирателни помещения и на палатите, в които ще се приемат протоколите.

  вече е поставил въпроса за видеонабюдението пред Министерски съвет, а от Панаира е поискал обследване на елзахранването. Ще се иска съдействие от за оказване на първа помощ в палатите, ако се наложи. Той напомни, че всички членове на СИК и на РИК, които желаят могат да се ваксинират в .

  Областният управител съобщи, че кани на кръгла маса представители на всички регистрирани политически партии и коалиции за предстоящите парламентарни от област Пловдив. Целта е да бъдат обсъдени евентуални проблеми, свързани с организирането и провеждането на свободни избори и гарантиране на тяхната честност. Срещата е насрочена за 09.06.2021 г., сряда, от 14 часа, в конферентната зала на Областна администрация.

  Абонирайте се за канала на „Забелязано“ в YouTube. Ще видите ексклузивни клипове, репортажи, предавания и интервюта.
  Най-интересното от Пловдив и областта. Щракнете ТУК.

  - РЕКЛАМА -

  Вижте още

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  - РЕКЛАМА -
  - РЕКЛАМА -