20 C
Пловдив
14 юни, 2021
More

  Пловдивският апелативен съд отхвърли финансовите претенции на частна фирма за усилване на земен насип на язовир „Мурла“

  Още от Пловдив

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

  На 20 април 2021 г. Пловдивският апелативен съд излезе с решение на втора инстанция по на частна фирма срещу община Сопот, което се води на основание от 17.02.2015 г. за извършване на аварийно възстановителни ремонтни работи, с предмет „Възстановяване на енергогасителя на язовир „Мурла“. Документът е подписан от в качеството му на кмет на Община Сопот към онзи момент.

  Между страните са разменени допълнителни документи, които не касаят изпълнението на договора, но предполагат допълнителни възнаграждения. След неуспешни преговори казусът беше поставен в съда, а частната фирма настояване за заплащане на сумата от 103 618.80 лв. (с включен ДДС), представляваща стойността на извършени допълнителни СМР.

  Община Сопот защити правния и финансов интерес на гражданите. Заместник-кметът Николай Новаков поясни, че сумата, за която частната фирма се опита да осъди общината, се равнява на едногодишните за детските градини на територията на общината.

  Според решението на Пловдивския апелативен съд на частната фирма трябва да заплати сумата от 1800 лева – деловодни разноски за въззивното производство.

  Решението е неокончателно и може да се обжалва с касационна жалба пред Върховния касационен съд в едномесечен срок от съобщаването му на страната при условията на чл. 280 и сл. от ГПК.

  Абонирайте се за канала на „Забелязано“ в YouTube. Ще видите ексклузивни клипове, репортажи, предавания и интервюта.
  Най-интересното от Пловдив и областта. Щракнете ТУК.

  - РЕКЛАМА -

  Вижте още

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  - РЕКЛАМА -
  - РЕКЛАМА -