20 C
Пловдив
16 юни, 2021
More

  Пътят до Лилково ще бъде ремонтиран, хората отлагат протестите

  Още новини от Пловдив

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

  Осигурени са средства за реконструкция на пътя до с. Лилково, , в участъка от републиканската пътна мрежа, който е след разклона за с. до Брезовица. Това стана ясно след проведен разговор на областния управител със зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфаструктура“ Георги Терзийски.

  Новината бе съобщена днес по време на срещата с представители на гражданските сдружения „Заедно за Лилково“ и „За Ситово“, които в началото на годината за пореден път сигнализираха институциите за дългогодишния проблем с пътя и декларираха готовност за протести.

  Областният управител увери присъстващите, че в момента, в който метеорологичните условия позволят ще започне реконструкцията на пътя.

  „Ще бъдат изцяло ремонтирани 9 км., където в момента липсва асфалтова настилка. Предвижда се възстановяване на трошено-каменната настилка, полагане на асфалт, възстановяване на канавки и водостоци и ако е необходимо ще бъдат направени нови подпорни стени, обясни Каназирева.

  Тя обясни, че след постъпилите сигнали в от двете сдружения, е било изпратено писмо на 21 януари т.г. до ресорното министерство и , в което се е акцентирало, че пътят осигурява единствената връзка на жителите на четири планински населени места, по който се движат и автобуси от областната транспортна схема – до с. Ситово и с. Лилково, но участъкът е в изключително лошо състояние и крие риск от инциденти. Реакцията от страна на държавата е решението за спешния цялостен на опасния път и осигурените средства за това.
  След срещата от двата инициативни комитета заявиха, че отлагат насрочените протести за тази събота и се надяват обещаното от държавните институции да бъде спазено.

  Абонирайте се за канала на „Забелязано“ в YouTube. Ще видите ексклузивни клипове, репортажи, предавания и интервюта.
  Най-интересното от Пловдив и областта. Щракнете ТУК.

  - РЕКЛАМА -

  Вижте още

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  - РЕКЛАМА -
  - РЕКЛАМА -