20 C
Пловдив
17 юни, 2021
More

  В подготовка на плана за интегрирано развитие на общината

  Община Пловдив събира мнения на гражданите и заинтересованите страни във връзка с подготовката на ПИPO

  Още новини от Пловдив

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

  Община е в процес на разработване на Плана за интегрирано развитие на общината (ПИРО) за периода 2021-2027 г. ПИРО ще замени досегашния Общински план за развитие и Интегриран план за градско възстановяване и развитие.

  Той има за цел да определи средносрочните цели и приоритети за устойчиво развитие на града, както и връзките със съседни и други общини в съответствие с Интегрираната териториална стратегия за развитие на региона (ИТСР), осигурявайки пространствена, времева и фактическа координация на различни политики и ресурси за подобряване на икономическото, социалното и екологичното състояние на територията.

  ПИРО, като част от системата от стратегически документи, интегрира регионалното и пространственото развитие и служи за определяне на актуалните проблеми, нуждите и потенциалите за развитие на районите, общините и населените места, които се отчитат при разработването на инвестиционни програми и финансови инструменти, включително съфинансирани от фондовете на Европейския съюз.

  Участието на гражданите и заинтересованите страни – , образователни институции, НПО и др., в процеса на разработване на ПИРО е изключително важно и ще гарантира неговото качество, реалистичност и широка обществена подкрепа.

  Община Пловдив ще събира мнения и предложения на граждани и заинтересовани страни до края на месец юни чрез серия от анкети, теренни допитвания, социологическо проучване, събития и публични обсъждания.

  ВИЖ ОЩЕ :  Шест общински училища ще имат нови спортни площадки по общинска програма

  Допитванията ще позволят на заинтересованите страни да представят своите мнения, предложения и проекти, които ще бъдат взети предвид при изготвянето на ПИРО с оглед постигане на единна визия за развитието на Пловдив за периода 2021-2027 г.
  Можете да изразите своето мнение относно бъдещето на града като попълните първите анкети, достъпни на сайта на Община Пловдив на следния адрес: www.plovdiv.bg/piro/anketi/

  ВИЖ ОЩЕ :  Община Пловдив търси средства за строежа на олимпийски басейн

  Мнения и предложения във връзка с разработването на Плана за интегрирано развитие на Община Пловдив за периода 2021-2027 г., можете да изпращате и на следния имейл: piroplovdiv@plovdiv.bg

  Вашето мнение е важно!

   

  Абонирайте се за канала на „Забелязано“ в YouTube. Ще видите ексклузивни клипове, репортажи, предавания и интервюта.
  Най-интересното от Пловдив и областта. Щракнете ТУК.

  - РЕКЛАМА -

  Вижте още

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  - РЕКЛАМА -
  - РЕКЛАМА -