20 C
Пловдив
17 юни, 2021
More

  Община Пловдив издаде строително разрешение за стадион „Локомотив“

  Още от Пловдив

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

  Община издаде разрешение за за доизграждането на “. Това съобщи кметът Здравко Димитров след работна среща със заместник – кмета по строителство Пламен Райчев.

  След като изтече и 14-дневният срок за обжалване, фирмата изпълнител „Рудин“ ООД може да започне подготвителни дейности по реализирането на първия етап – изграждане на трибуна „Бесика“.

  В края на месец април в Община Пловдив беше представен самият проект, с което се визуализира как ще изглежда стадионът и трибуните. През февруари 2020 г. правителството на Бойко Борисов отпусна 12 милиона лева за доизграждането на стадиона до “.

  Финансирането беше одобрено от на Пловдив и след проведен конкурс бе избран изпълнител. Новият стадион ще разполага с близо 14 000 седящи места, музей и арест за буйни фенове. За четирите трибуни вече са изготвени пълни идейни проекти, като за „Бесика“ е подготвен и внесен в общината технически проект. Те ще са с наклонени колони, съгласно нормите за проектиране на спортни сгради и според изискванията на УЕФА.

  ВИЖ ОЩЕ :  ОП „Градини и паркове“ оформя дърветата в Стария град

   

  Абонирайте се за канала на „Забелязано“ в YouTube. Ще видите ексклузивни клипове, репортажи, предавания и интервюта.
  Най-интересното от Пловдив и областта. Щракнете ТУК.

  - РЕКЛАМА -

  Вижте още

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  - РЕКЛАМА -
  - РЕКЛАМА -