20 C
Пловдив
14 юни, 2021
More

  Пускат водата на Данов хълм – Над 100 доброволци са заявили желание да се включат в дейностите по облагородяване

  Още новини от

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

  Над 100 човека – активисти, доброволци, граждани, НПО организации и местна администрация ще се обединяват за да направят пловдивско тепе по-приятно и по-чисто място.

  Всички те ще се включат в дейности по облагородяване на Дановия хълм, след като през изминалите месеци бяха направени няколко оборки на тепето и то бе изчистено от . Организатори на инициативата са Община , район Централен, ОП , Free Plovdiv Tour, Аварийно Спасяване Пловдив и сдружение БГ Бъди активен.

  Акцията ще се проведе на 15-ти май от 10 часа, и е отворена за всеки желаещ да се включи. Началната точка ще бъде горе на върха на хълма, на площадката на хълма при паметника на Хр. Г. Данов.

  Облагородяването на хълма, от който се открива най-красивата гледка към Пловдив, преминава на няколко етапа – почистване на пространството от отпадъци, разширяване на напоителната система и залесяване. В самото начало на дейностите на хълма бе осъществена Разходката на Джейн, по време на която бяха набелязани проблемните зони а всеки участник имаше възможността да се разходи и да даде своите предложения за промяна на настоящия облик на тепето, а експерти и активисти ще споделят своите възгледи и идеи за неговото облагородяване.

  В дейностите на 15-ти май, които са предвидени влизат:

  • Отваряне на водостоците;
  • Отваряне на стълбищата;
  • Разчистване на алеите от предварително изрязани храсти и клони.

  ОП Паркове и градини ще осигурят необходимия инвентар и инструменти за работа, като молбата на организаторите е доброволците да си носят единствено ръкавици за работа. Събитието ще приключи с музикална програма и лека почерпка за всички участвали в дейностите.

  ВИЖ ОЩЕ :  Над 100 тона отпадъци събра „Чистота“ от поредното незаконно сметище
  ВИЖ ОЩЕ :  Над 100 тона отпадъци събра „Чистота“ от поредното незаконно сметище

  В акцията ще се включи цялата администрация на Района Централен, администрация и екипи на ОП Градини и Паркове, доброволци на Място и сдружение БГ Бъди активен, екип на Аварийно спасяване Пловдив,  екип , катедра Екология към , Спелеоклуб Пловдив, екип на Plovdiv Free Tour, представители на съюза на Ландшафтните архитекти и други.

  Организаторите призовават всички, които имат желание, да се включат в почистването, което ще стартира от шадравана на Данов хълм. 

  Абонирайте се за канала на „Забелязано“ в YouTube. Ще видите ексклузивни клипове, репортажи, предавания и интервюта.
  Най-интересното от Пловдив и областта. Щракнете ТУК.

  - РЕКЛАМА -

  Вижте още

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  - РЕКЛАМА -
  - РЕКЛАМА -