20 C
Пловдив
14 юни, 2021
More

  Пет рояла на пет емблематични места в Пловдив

  Още новини от Пловдив

  Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
  Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

  Пет рояла очакват пловдивчани! Станете новата музикална звезда на или открийте своя неподозиран талант!

  14-ия Есенен салон на изкуствата Пловдив 2018 започва в събота с „Есенни истории с роял“

  Пет рояла на пет емблематични места Цар Симеонова градина, пред Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“, стълбите на „Каменица“, Римския стадион и кв.Капана (началото на ул. „Абаджийска“ и ул. „Константин Стоилов) очакват пловдивчани и гости на града да се включат в откриващото събитие на тазгодишния Есенен салон на изкуствата Пловдив 2018.

  Не е преувеличено, ако кажем за Пловдив, че през месец септември – градът е сцена! Още от самото му начало стартира Есенния салон на изкуствата, който на практика обединява в себе си многобройни фестивали, концерти, изложби и други, като продължава до ноември.

  Есенен салон на изкуствата се организира от община Пловдив и нейните партньори и е най-големият културен формат в града, вече повече от десетилетие.

  14-то издание, тази година ще бъде открито с инициативата „Есенни истории с роял“ на 1 септември. На 5 –те сцени, разположени на емблематични места в Пловдив в събота, на роял ще свирят прочути български музиканти, заедно с изпълнители от Пловдив, от НУМТИ „Добрин Петков“ – лауреати на национални и международни конкурси, преподаватели и възпитаници на АМТИИ – Пловдив. В програмата са включени изпълнения на произведения от български и световни композитори, класика и джаз.

  На първата сцена в Цар Симеонова градина до фонтана на  в 19.30ч. ще свирят – цигулка и Ирен  Капеловска – роял. В програмата: Хендел, Моцарт, Чайковски, Крeйслер, Елгар, Шостакович, Прокофиев, Владигеров. Събитието е придружено от на картини на Мичо Димитров.

  На сцената на площад „Стефан Стамболов“ в  19.45ч. започва концертът „Талантите на Пловдив“ – изпълнение на деца, лауреати на национални и международни музикални конкурси. В програмата: Бах, Рахманинов, Шуман, Григ, Чайковски, Скрябин, П. Владигеров, Шопен.

  На третата сцена – стълбите на „Каменица“ в  20.00ч. е концертът на Георги Черкин. В програмата: Шуман, Бетовен, Рахманинов, Шопен, Лист, Моцарт, Дебюси, Брамс.

  На четвъртата сцена на Римския стадион в 20.15ч. започва Гала концерт на солистите на – Пловдив – Мариана Панова, Станислава Момекова, Георги Султанов. На рояла ще свири Ния Недкова.  В програмата: Пучини, Лехар, Верди, Калман, Херберт, френски шансони, канцонети.

  На петата сцена на площада в началото на ул. „Абаджийска“ и ул. „Константин Стоилов“ в 20.30ч. джаз ще свирят музикантите от „Братанов трио“.

   

  На петте места, след приключване на концертите започва предизвикателството „Роялът е ваш“! Роялите очакват музикални поздрави от пловдивчани към близки и любими, семейство, приятели, съграждани, защо не и  Вашите първи музикални изяви пред публика или дори Вашите първи срещи с клавишите на инструмента!

  Роялите ще са на разположение напълно за всеки желаещ за изява в рамките на 1 час. Станете новата музикална звезда на Пловдив или открийте своя неподозиран талант!

  В случай на неблагоприятни метеорологични условия концертите по програмата ще бъдат преместени на 2 септември.

   

  Абонирайте се за канала на „Забелязано“ в YouTube. Ще видите ексклузивни клипове, репортажи, предавания и интервюта.
  Най-интересното от Пловдив и областта. Щракнете ТУК.

  - РЕКЛАМА -

  Вижте още

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  - РЕКЛАМА -
  - РЕКЛАМА -