20 C
Пловдив
17 юни, 2021
More

  Eвелин Парасков иска гаранции от общината за колелото на пл. Централен

  От Съюз за Пловдив настояват за експресно приемане на Наредбата за градска среда

  Още новини от Пловдив

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

  При поставяне на преместваеми съоръжения на пл. „“ трябва да има категорични гаранции за опазване на настилката и подземната .

  Това е позицията на общинските съветници от „Съюз за Пловдив“ по повод на споровете в града дали такъв атракцион като виенското колело е добре синхронизиран с градската среда и няма ли опасност да се увреди настилката. Темата е включена и в дневния ред на сесията, на която ще се разглежда предложението на съветниците от ГЕРБ за въвеждане на мораториум за поставяне на преместваеми обекти на площада.

  В тази връзка председателят на групата на „Съюз за Пловдив“ Евелин Парасков направи писмено запитване до зам.-кмета какви са гаранциите за опазването на общинската собственост.

  Той напомня, че пл. „Централен“ беше ремонтиран скоро и че все още не е въведен напълно в експлоатация .

  „Разбрахме, че кметът на район „Централен“ и зам. кметът по на са имали идея да се постави колело на Младежкия хълм. Ние от „Съюз за Пловдив“ се интересуваме основно от това дали този голям атракцион ще нанесе материални щети на новото площадно пространство, в което са инвестирани милиони на пловдивския данъкоплатец. За да вземем обосновано решение, трябва да бъдем информирани. Без да влизаме в спора между бивши и настоящи градоначалници, е редно да се съобразим с фактите. Към мометна има издадени всички документи за поставянето на виенското колело, има и решение на ЕСУТ “, аргументира се Парасков.

  Съветниците настояват за отговор, дали е извършена проверка, след като тежкотоварната техника монтира конструкцията, установени ли са щети и каква е товаропоносимостта на настилката на площада?

  ВИЖ ОЩЕ :  ОП „Градини и паркове“ оформя дърветата в Стария град
  ВИЖ ОЩЕ :  Община Пловдив набира доброволци за ДФ Пловдив 112

  От „Съюз за Пловдив“ питат възможно ли е при 32 дни експлоатация да се повреди и подземната инфраструктура – дренажни системи и отводнители, и да настъпи деформация и слягане на подземните пластове от насипи и фракции, които са основата на площада?

  Групата очаква от екипа на Община Пловдив становище достатъчни ли са 20 000 лв., внесени като депозит от наемателя и дали в договора са заложени механизми за увеличаване на тази сума, ако са нанесени вреди с по-голяма стойност.

  „Считаме, че час по-скоро е нужно в Пловдив да бъде приета Наредба за градската среда, по подобие на Столична община, и в нея да залегнат всички пространства в града, на които може да се издават разрешения за поставяне на различните видове преместваеми обекти“, коментира Евелин Парасков.

  Абонирайте се за канала на „Забелязано“ в YouTube. Ще видите ексклузивни клипове, репортажи, предавания и интервюта.
  Най-интересното от Пловдив и областта. Щракнете ТУК.

  - РЕКЛАМА -

  Вижте още

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  - РЕКЛАМА -
  - РЕКЛАМА -