20 C
Пловдив
17 юни, 2021
More

  Не е имало български гражданин на борда на отклонения в Минск самолет

  Още новини от

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

  Не е имало български гражданин на борда на отклонения в Минск самолет
  Министерството на външните работи на Литва ни информира днес, че на борда на отклонения в Минск пътнически самолет на Ryanair не е имало български гражданин.

  В отговор на отправената от посолството ни във Варшава молба към компетентните дирекции на Министерството на външните работи на Литва за предоставяне на информация днес началникът на сектор „ Кавказ и Централна Азия“ в отдел

  „Политика за източно съседство“ на на Литва е информирал по телефона консула ни във Варшава, че на борда на самолета не е имало български граждани.

  МВнР е изпратило запитване за наличието на борда на самолета на наши сънародници и до авиокомпанията-превозвач, като към момента очакваме отговор.
  МВнР на Република не е получавало и молби за съдействие от български граждани във връзка принудително отклонения в Минск самолет на Ryanair.

  Припомняме, че България определи като абсолютно неприемливо и изключително тревожно принудителното отклоняване и приземяване в Минск на редовния полет на Ryanair от Атина за Вилнюс. Принудителното кацане на самолета на Ryanair в Минск е много сериозно на международните норми.

  Абонирайте се за канала на „Забелязано“ в YouTube. Ще видите ексклузивни клипове, репортажи, предавания и интервюта.
  Най-интересното от Пловдив и областта. Щракнете ТУК.

  - РЕКЛАМА -

  Вижте още

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  - РЕКЛАМА -
  - РЕКЛАМА -