Милица Мирчева (Атлет – Мездра) ще представи България на Балканиадата по полумаратон в Загреб

Националната рекордьорка в полумаратона при жените (Атлет – Мездра) и шампионката на България за 2019 г. (Локомотив – Дряново) ще представят нашата страна на 9-ти Балкански шампионат по полумаратон (9th Balkan Half Marathon Championships) от календара на ().

Първенството на полуострова ще се проведе тази неделя, 23 август, в , , в рамките на петото издание на Загребския пролетен полумаратон (5. Zagreb Spring Half Marathon – ZAGREB21). Първоначално шампионатът трябваше да се състои  на 22 март, но поради пандемията от COVID-19 беше отложен, а впоследствие пренасрочен за лятото.

В Балканиадата по полумаратон трябваше да стартира и треньорът на Мирчева – , който обаче наскоро беше опериран от херния и ще пропусне първенството. Милица и Йоло заминават за хърватската столица утре, 21 август.

Стартът и финалът на 5. Zagreb Spring Half Marathon са пред Националната и университетска библиотека в Загреб. Началото на състезанието е в 8:00 часа местно (9:00 ч. българско) време.

През тази година Милица Мирчева има само един старт в бягането на 21.0975 км – на 23 февруари на Napoli City Half Marathon 2020 в Неапол, Италия, където финишира шеста с време 1:11:43 ч. (SB). Това е втори най-добър резултат на родената в Добрич атлетка в нейната кариера, който е само с 29 секунди по-слаб от върховото й постижение в тази дисциплина – 1.11:14 часа (NR), регистрирано на 27 октомври миналата година на 29º Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso EDP във Валенсия, Испания.