ОЦСУД – Мездра зарадва с великденски подаръци над 220 нуждаещи се от общината

ОЦСУД - Мездра зарадва с великденски подаръци над 220 нуждаещи се от общината

В навечерието на Възкресение Христово Общинският център за социални услуги и дейности (ОЦСУД) в Мездра зарадва с великденски подаръци 221 потребители от общината на социалните услуги „Домашен социален патронаж“ и Дом за стари хора в града.

Всеки индивидуален пакет съдържа великденско яйце, боядисано от служителите в социалния център, козунак и хранителни продукти, дарение от Фондация „Българска хранителна банка“ – млечен десерт „Fantasia“, плодова напитка „Активиа“ и лукчета плюс билкови пастили за гърло с натурални масла. С тях ще бъде разнообразен топлият обяд на 202-мата потребители на Домашния социален патронаж и на 19-те домуващи в старческия дом.

Празничната инициатива „Великден във всеки дом“ се реализира ежегодно от Общинския център за социални услуги и дейности, съвместно с младите доброволци от местната организация на Българския червен кръст.

ОЦСУД – Мездра и „Българска хранителна банка“ си партнират от месец май 2019 г. Досега даренията, предоставени на социалния център от фондацията под формата на хранителни продукти, възлизат на 42 644 лв. Само от началото на тази година те са в размер на 15 830 лв.