20 C
Пловдив
28 юли, 2021
More

  Премиера на открито на научнопопулярния филм „Лагуната на белите птици“

  Новини от Пловдив и Региона

  На 21.07.2021 от 20:30 ч. в “ ще започне премиерата за на научнопопулярния филм „Лагуната на белите птици“.

  Филмът е създаден в рамките на проект „Натура 2000 в – Нови Хоризонти“ LIFE17 GIE/BG/371, в партньорство със с БГ Топ Мюзик. Премиерната прожекция се организира от Зелени Балкани и Регионален природонаучен музей – Пловдив.

  Едночасовият филм, посветен на Поморийското езеро ще запознае зрителите с уникалното биоразнообразие, което съхранява солената лагуна и с дейностите по неговото опазване. Крайбрежната лагуна е пример за успешна симбиоза на човека с природата, независимо от сериозното човешко въздействие върху езерото в исторически план. Дори традиционният за Поморие добив на сол не е попречил на опазването на редица редки за страната и езерото животински и растителни видове. Поморийско езеро е дом на над 60 вида птици, а през различните сезони могат да се наблюдават над 270 вида – мигриращи, зимуващи и гнездящи.

  ВИЖ ОЩЕ :  Младежи от различни религии и култури ще изпратят общо послание за приятелство

  Повече интересна информация за езерото ще научат зрителите, които ще посетят прожекцията на открито! За собствен комфорт, гостите могат да си донесат по нещо за сядане и разхлаждащи напитки.

  Вижте още

  Новини