20 C
Пловдив
28 юли, 2021
More

  19 артиста, предимно пловдивчани, представят съвременно , инспирирано от темата COVID-19.

  Новини от Пловдив и Региона

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

  14-тото издание на АРТ ПОЗИТИВ, организирано от Сдружение „Изкуство днес“ стартира в Галерия „“ към Градската художествена галерия.

  В галерията осезаемо присъства и самият „вирус“ – гиганстка инсталация, обвита в черен полиетилен – чийто автор е организатора на проявата . Той обяви пред участници и публика, че изложбата ще има и своето витруално изражение, с което напълно ще подкрепи заглавието [Не]реалност.

  На двата етажа на галерията са разположени живописни платна, обекти, арт видео, инсталации от визуалните артисти Албена Михайлова, , Велина Христова, Евгени Младенов, Евелина Кокоранова, Емил Миразчиев, Ива Вачева, Ивелина Иванова, Надя Генова, Осман Юсеинов, Севдалина Кочевска, Соня Митова, Стилианос Григориадис, Тихомир Тодоров, Трендафила Трендафилова, Харита Асумани, Цветанка Борнисузова, Цветелина Ангелова, Явор Костадинов.

  Гост на откриването беше заместник-кметът по , археология и туризъм Пламен Панов, който обяви, че АРТ ПОЗИТИВ ще се върне отново в Културния календар на Община Пловдив.

  ВИЖ ОЩЕ :  Посланик на Република Корея спечели голф-турнира ‘’Дипломати и приятели”

  Изложбата ще бъде затворена за посетители между 22 и 31 март. Но след това отново ще е достъпна за публиката до 18 април. Входът е свободен.

   

  ИзточникГХГ - Пловди

  Вижте още

  Новини