20 C
Пловдив
28 септември, 2021
НачалоСъбития1 ДЕН ДО КРАЙНИЯ СРОК ЗА УЧАСТИЕ В ХI-ТИЯ НАЦИОНАЛЕН ЗА...

1 ДЕН ДО КРАЙНИЯ СРОК ЗА УЧАСТИЕ В ХI-ТИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „ДОБРОМИР ТОНЕВ“

- РЕКЛАМА -

ОСТАВА 1 ДЕН ДО КРАЙНИЯ СРОК ЗА УЧАСТИЕ В ХI-ТИЯ НАЦИОНАЛЕН ЗА ПОЕЗИЯ „ДОБРОМИР ТОНЕВ“, ЗА АВТОРИ ДО 45-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ

Община Пловдив напомня, че остава 1 ден до крайния срок за участие в ХI-тия НАЦИОНАЛЕН ЗА ПОЕЗИЯ „ДОБРОМИР ТОНЕВ“, за автори до 45-годишна възраст.

Конкурсът за поезия „Добромир Тонев“ е анонимен, темата – свободна. Всеки участник може да представи от едно до три свои стихотворения. Кандидатства се само с творби, които не са публикувани в печатни или интернет издания към момента на обявяването на конкурса, и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси.

Желаещите трябва да изпратят творбите си до 15 септември 2021 г., включително, на адрес: Пловдив 4000, пл. „Стефан Стамболов“ № 1, Община Пловдив, отдел „Култура, археология и културно наследство“ за Конкурса за поезия „Добромир Тонев“. (Валидна е датата на пощенското клеймо върху плика.)

Творбите трябва да бъдат поставени в голям пощенски плик, който да съдържа съответно:
• стихотворенията (неподписани), отпечатани в три екземпляра;
• по-малък, ненадписан, запечатан плик с личните данни на участника: трите имена, ЕГН, постоянен адрес, имейл и телефон за връзка, кратка биография, както и заглавията на стихотворенията, с които участва. Ако някои от творбите са неозаглавени, вместо заглавието се вписва първият ред на произведението.
Представените творби, както и данните от малкия плик, задължително трябва да бъдат написани на компютър. Кандидатите, които не са спазили горните условия, няма да бъдат допуснати до участие.

Наградният фонд, осигурен от Община Пловдив и партньори, е както следва:
От Община Пловдив:
• Първа награда – 600 лв. и грамота
• Втора награда – 400 лв. и грамота
• Трета награда – 200 лв. и грамота
Специални награди от партньори:
• Парична награда – 200 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“.
• Специална награда за млад поет – 300 лв., осигурена от Радио Пловдив;
• Вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив.
Церемонията по награждаване на победителите в конкурса ще се състои в навечерието на годишнината от рождението на поета – 9 октомври 2021 г., събота, от 18:00 ч., в Културен център „Тракарт“, Пловдив, подлез „Археологически“.
Организаторите не поемат разноските, свързани с пътуването, престоя и нощуването на участниците от други населени места, поканени за получаване на наградите.
Ръкописите не подлежат на връщане.
За допълнителна информация: 032/ 635 382, e-mail: d_tonev_konkurs@plovdiv.bg
ХI-тия НАЦИОНАЛЕН ЗА ПОЕЗИЯ „ДОБРОМИР ТОНЕВ“ се организира от Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „Хермес“, ИК „Жанет – 45“, ПУ „П. Хилендарски“, г-жа Тони Симидчиева, с медийното партньорство на БНР – Радио Пловдив и БНТ 2, и с любезното домакинство на Културен център „Тракарт“ Пловдив.

ВИЖ ОЩЕ :  Ние и Те - международна изложба на съвременно изкуство

Вижте още