20 C
Пловдив
28 юли, 2021
More

  Зооветеринарният комплекс стана домакин на вълнуващо състезание с кучета

  Новини от Пловдив и Региона

  Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
  предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

  За първи път в Зооветеринарния комплекс в се проведе спортно състезание на кучета. То се организира от Аджилити клуб със съдействието на Община Пловдив. На място няколко четириноги показаха различни умения по преминаване през препятствия, тунели, мостчета и всичко каквото са научили заедно със своите стопани.

  Любовта променя животните и доказателство за това е кучето Дара, спасено от улицата, благодарение на добрите грижи на своята стопанка Яна. Макар че не е породисто, то показа колко добре може да се справя в състезанието, като преминава успешно през трасето.

  От началото на годината до момента 100 кучета са осиновени, а още 85 чакат в приюта да станат част от нечие семейство на добри хора. Миналата година

  „Зооветеринарният комплекс“ отчита рекорд в броя на осиновените животни или това са общо 150. Одомашняването е , новите стопани трябва само да го регистрират в районното кметство, като са освободени от плащането на такса.

  ВИЖ ОЩЕ :  Няма данни за пострадали български граждани при експлозията в германския град Леверкузен

  Празникът, организиран днес, е по повод Международния ден за защита на животните, който Община Пловдив организира за пети пореден път.

  „Надявам се все повече животни от улицата да намерят своите стопани“, заяви кметът на район „Северен“ .

  Първите три най-добри кучета, показали най-добър резултат, бяха наградени с лакомства от фирма  „Роял Канин България“.

  Вижте още

  Новини