До 15 юли ще е готов проектът на пробива под Централна гара в Пловдив

До 15 юли в Община ще бъде внесен технически проект за строителството на пробива под Централна жп гара. Toвa cъoбщи ĸмeтът нa Πлoвдив cлeд cpeщa c изпълнитeлния диpeĸтop нa HKЖИ инж. Kpacимиp Πaпyĸчийcĸи и мениджмънта на фирмата-изпълнител „Трейс Груп Холд“ АД. Летните месеци ще се използват за подготовка на строителната площадка и доставката на материали.

Прави се всичко възможно строителството да стартира в рамките на тази година.

„Ще съдействаме с всичко необходимо за бързото придвижване и съгласуване на документацията и се надяваме на добро , за да се изпълни качествено и в срок този изключително важен за града ни проект“, коментира Здравко Димитров.

Той още веднъж подчерта, че за пловдивчани е важно да бъде запазена пътна връзка „Бетонен мост“, защото е основна комуникационна връзка за най-големия район на града – „Южен“.

„НКЖИ поема ангажимент за проектиране на нова пътна връзка „Бeтoнeн мocт“ и ще по представи за публично обсъждане“, заяви изпълнителният диpeĸтop нa държавната компания инж. Kpacимиp Πaпyĸчийcĸи. Строителството на новата пътна връзка ще започне, след приключване на работата по пробива под Централна гара и подлезът „Модър-Царевец“, Очакванията на двата обекта да бъдат завършени в рамките на две години и половина.