20 C
Пловдив
17 октомври, 2021
НачалоНовини от България и СветаПосланик на Република Корея спечели голф-турнира ‘’Дипломати и приятели”

Посланик на Република Корея спечели голф-турнира ‘’Дипломати и приятели”

- РЕКЛАМА -

връчи купата на Министъра на външните работи в ХII  голф-турнир ‘’Дипломати и приятели”

Голф-турнирът ,,Дипломати и приятели“ е прекрасен пример за това как въпреки трудните времена, породени от коронавируса, хората успяват да се завърнат към нормалния начин на живот. С тези думи външният ни министър приветства участниците и призьорите от ХII голф-турнир ‘’Дипломати и приятели” под патронажа и за купата на Министъра на външните работи на Република България.

На тържествена церемония след дългия състезателен ден връчи купата за най-добър гросс резултат – купата на Министъра на външните работи, на Димитър Георгиев, почетен консул на Украйна в България.

Домакин на тазгодишния голф-турнир бе град Банско. Събитието, организирано от МВнР и състояло се в „Пирин голф клуб“, привлече множество любители на голфа, включително представители на чуждестранни дипломатически мисии, членове на представителствата на международни организации, акредитирани у нас, както и гости от чужбина.

Участниците бяха разделени в две категории „Дипломати’“ и „Приятели“, като всяка от тях има две подкатегории, които се определят от нивото на игра на всеки участник.

На първо място от дивизия А се класира новият посланик на Република Корея в България Хошик Ли, който предстои да връчи акредитивните си писма. А от дивизия Б първото място взе Кристиян Хенсел от посолството на Германия в София.

Днес имаме шанса да сме заедно, да играем голф, да си говорим и да обменяме опит по множество теми“, каза министър Стоев. Той отправи специална благодарност към главния съорганизатор на турнира Иван Димитров, директор  на Протокола към Администрацията на Президента.

В рамките на деня Светлан Стоев  бе и на урок по голф, който се проведе  в академията  ’’Първи стъпки в голфа’’.

Ежегодно представителите на дипломатическия корпус у нас имат възможност да премерят сили и в други игри, организирани от МВнР – надпревара по шахмат, турнир по ски и състезание по тенис за купата на министъра на външните работи.

Вижте още