20 C
Пловдив
16 октомври, 2021
НачалоНовини от България и СветаНаредбата за служебните командировки и специализации в чужбина ще бъде изменена

Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина ще бъде изменена

- РЕКЛАМА -

След намеса на Камара на автомобилните превозвачи в България, Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина в частта на Приложение 3 ще бъде изменена. По този начин КАПБ постигна поредния успех за транспортния бранш в България след усилен диалог с институциите.

На срещата инициирана от КАПБ присъстваха: Гълъб Донев – служебен заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика, Валери Белчев – служебен министър на финансите, Христо Алексиев – служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Емил Ганчев – служебен зам.-министър на МВР.
Те поеха ангажимента предвидената ставка от 27 евро за единична езда да се увеличат на 50 евро, а сумата от 21 евро за двойна езда да достигне 45 евро.

Камарата от години алармира, че Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина не е актуализирана от влизането и в сила през 2007 г. и от години не отговаря на социалната и икономическа обстановка в страната.
В последната седмица, благодарение на множеството срещи, които проведохме с представители на държавните ведомства и протестната ни готовност, получихме тяхното твърдо уверение, че започват редица визити на проблемните гранично контролно-пропускателни пунктове в страната.

От Камара на автомобилните превозвачи в България държат да отбележат, че всички останали организации от сферата на автомобилните международни превози, освен Европейски Транспортен Клъстер, се разграничиха от исканията на двете сдружения. В тази връзка, учтиво молят да не си приписват положителните резултати, които КАПБ и ЕТК са постигнали с цената на много положени усилия.

Вижте още