20 C
Пловдив
28 септември, 2021
НачалоНовини от България и СветаСъобщение на МВнР относно изказването на Министър Стоев

Съобщение на МВнР относно изказването на Министър Стоев

- РЕКЛАМА -

Съобщение на МВнР

Във връзка със съобщения в медиите, в които се твърди, че по време на брифинга днес в МВнР министърът на външните работи е заявил, че в конституцията на Република Северна Македония трябва да бъде вписано и българско малцинство, бихме искали категорично да заявим, че министърът на външните работи не е употребявал думата „малцинство“. Точните му думи са следните:

Ние няма да позволим езикът на омразата да бъде реалност в нашите отношения. Към това се прибавя и доста сериозна позиция във връзка със защита правата на човека и най-вече правата на българите в Република Северна Македония. Ние се опитваме не само да  защитим тези права, но търсим и възможности за това българите в Република Северна Македония да бъдат поставени наравно с останалите изброени народи в конституцията на Република Северна Македония“.

Пълният текст на официалното прессъобщение от брифинга, даден днес в Министерството на външните работи, е публикуван на официалния сайт на министерството на следния линк: https://mfa.bg/bg/news/30596

Вижте още