20 C
Пловдив
2 декември, 2021
НачалоНовини от България и СветаПловдив кандидатства за 26 млн. лв. държавно финансиране

Пловдив кандидатства за 26 млн. лв. държавно финансиране

- РЕКЛАМА -
Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

„Пловдив кандидатства за държавно на четири ключови пътни проекти“, съобщи кметът след среща с премиера Бойко Борисов. Обектите са на обща индикативна стойност 26 милиона лева. Три от тях са пряко свързани с връзката „Модър-Царевец“ и имат за цел да подобрят уличната инфраструктура и да облекчат трафика в града. За всички тях има напълно готови проекти. „Много се надяваме Пловдив да бъде подкрепен, тъй като е ясно, че само със средства от общинския бюджета тези обекти трудно могат да бъдат реализирани“, коментира Здравко Димитров.

Три от обектите са в район „Западен“:
– ул. „Хаджи Димитър“ в участъка от надлеза на бул. „Христо Ботев“ до ул. „Царевец“ в двете посоки, премахване на паветата и асфалтиране – 4,7 млн. лв.
– ул. „Цалевец“ в участъка от пробива „Модър – Царевец“ до бул. „Пещерско шосе“ – 5 млн. лв.
– ул. „Царевец“ в участъка от Пещерско шосе до бул. „Свобода“ – 7 млн. лв.

С цел облекчаване на трафика в центъра на града ще се реализира пробива под Водната палата, за който има готов проект за кръстовище на две нива на стойност 9 млн. лв.

Извън тези обекти, кметът съобщи, че във връзка с изграждането на Южния обходен колектор, ще стартира и ремонтът на бул. „Александър Стамболийски“ в район „Южен“ и разширяване на неговия габарит. За целта са започнали и отчуждителни процедури, уточни

Вижте още