Тази нощ започва дезинфекция на улиците срещу коронавируса

Тази нощ започва дезинфекция на улиците срещу коронавируса

Специализираната техника на „Чистота“ и фирмата подизпълнител КМД е в готовност да започне пролетното миене на града от тази нощ. Към водата в цистерните за първи път също се добавя дезинфектант във връзка с предприетите мерки от Общинския кризисен щаб, който е сформиран по заповед на кмета Здравко Димитров.

Според метеорологичните прогнози се очаква до довечера дъждът да спре и тогава ще започне миенето по предварително изготвеният график, съобщи изпълняващият длъжността директор на ОП „Чистота“ Николай Георгиев.
Над 600 съда за смесен битов отпадък са дезинфекцирани през последните няколко дни след обявяването на извънредните мерки срещу опасността от разпространение на коронавируса, съобщи още Георгиев. Работата продължава по график във всеки от шестте пловдивски района. Целият състав на общинското предприятие е мобилизиран и изпълнява мерките на общинския оперативен щаб.

Всекидневно с дезинфектант се обработват всички около 400 автобусни спирки, на които има заслони, както и широки пространства около тях. Дезинфекцират се също площади и пешеходни зони.