Предстоящо откриване на изложба живопис на Стефано Поповски

Предстоящо откриване на изложба живопис на Стефано Поповски

Самостоятелна изложба живопис под надслов „Отразени фрагменти“ открива пловдивският художник Стефано Поповски. Събитието ще се състои на 29 февруари /събота/ от 18:00 часа в Арт Галерия .

Стефано Поповски е роден през 1964 г. в гр. Пловдив, като от 2004 до 2017 година живее в Кастейон, Испания. Завършил е Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов” в Пловдив и ВТУ „Кирил и Методий”  със специалност “” във Велико Търново.

Работи акрилна и маслена живопис, като негови любими теми са пейзажът, натюрмортът, портретът и абстракцията. Същевременно създава и дигитални произведения с различни техники като – фрактали, триизмерни картини, дигитална живопис и др. Артистичните му фрактали са награждавани на световно ниво заради оригиналното и нетипично третиране на жанра. Те се характеризират с фигуративни сюжети и наподобяват класически техники.

Художникът е реализирал много самостоятелни изложби в местни и международни галерии. Участва редовно и в регионалните групови изложби от 1992.

“Ако трябва да дефинираме изкуството с една дума, това би била думата – „съвпадение”. Виждам живописта като съвпадение на цветове, литературата е същото с подходящите думи, а музиката се състои от тонове в хармония…

Визуалното изкуство не се създава за да се разбира, а за да се съзерцава. Ставаш истински художник не когато се научиш да рисуваш, а когато не можеш да живееш без да рисуваш.” – споделя Стефано Поповски.

Изложбата ще бъде изложена в Арт Галерията на Пловдивски Културен Институт на ул. „Иван Перпелиев“ №5 до 3 април.