Обобщение на посещението на Борисов в Пловдив

Обобщение на посещението на Борисов в Пловдив

„Получихме сериозна финансова подкрепа от правителството през последните дни, очаква ни много работа. Освен целевата субсидия за стадионите на ПФК „Ботев“ и ПФК „“ и за спортните зали на пет , ще получим и 15 милиона лева за изграждане на Южната тангента на Околовръстното шосе от Кръговото на до Скобелева майка, което ще помогне много за извеждане на трафика от града“.

Това коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров след посещението на премиера Бойко Борисов днес. Министър-председателят пристигна заедно с министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на младежта и спорта .

Най-напред посети стадион“, където беше посрещнат от спортния директор на клуба Георги Иванов – и футболната легенда Христо Бонев. Правителството отпусна 12 милиона лева за реконструкция на стадиона и на спортната база на клуба.

„Ние сме осигурили необходими средства и призовах кмета на града и общинските съветници максимално бързо да задействат процедурите, за да е готово строителството до края на годината“, заяви Борисов.

Ръководството на клуба представи и вече изготвени проекти.
С готови проекти посрещнаха премиера и на стадион „Христо Ботев“, за който правителството отпусна целево 25 милиона лева. Борисов и кметът бяха посрещнати от собственика на клуба Георги Самуилов и стотици фенове.

Представители на инициативния комитет от Белащица също бяха дошли да стадиона. Те благодариха на министър-председателя и на кмета на , че съдейства за затварянето на кариерите над селото, които повече от 15 години тровят въздуха в района. В знак на признателност премиерът получи икона от манастира „Св. Георги“, чиито основи са положени преди 1000 г.

СОУ „Найден Геров“ в кв. „Столипиново“ също бе част от обиколката на премиера Бойко Борисов. Двамата с кмета се срещнаха с преподавателите от гимназията, които показаха къде ще строи новата спортна зала. Училището е едно от петте в Пловдив, на които държавата чрез спортното министерство отпуска по 500 000 лева за физкултурни салони. В него учат 1300 деца и нямат физкултурен салон.

Веднага след това министър-председателят инспектира строителството на Кръговото кръстовище на Асеновградско шосе. Премиерът обеща правителството да отпусне 15 млн. лв. на Южната тангента на Околовръстното шосе – отсечката от Кръговото до Скобелева майка.

По проект това е четирилентов скоростен път с обща дължина от 4,5 км.

„Тази отсечка е важна за града и тя ще помогне за разтоварване на трафика в града“, коментира Борисов.

Проектът беше рестартиран от кмета Здравко Димитров още докато беше областен управител.