Локомотив (Пловдив) ще строи стадион в парк Лаута

Локомотив (Пловдив) ще строи стадион в парк Лаута

Локомотив (Пловдив) ще строи стадиона в парк Лаута на етапи ПФК () да не предприема цялостен строеж на стадиона си в парк Лаута, а да направи отделни етапи, за да стигнат обещаните от премиера Борисов 12 милиона лева.

Така кметът Здравко Димитров и главният архитект на Общината посъветваха представители на черно-белия клуб, пристигнали за разговори. От Локомотив имат проектна готовност за едната трибуна – „Бесика“, предстои изготвянето на проекти и за още две – рухналата северозападна трибуна и нестабилната югозападна трибуна. По следващ етап може да се ремонтира и централната трибуна на стадиона, както и да бъде изградена козирка.

Арх. Ахрянов посъветва и представителите на Локомотив, както тези на Ботев – да се изготви окончателен проект, който да бъде входиран в Общината, защото всяко изменение в него след това ще води до промяна на условията на обществената поръчка и ще причини сериозно забавяне. От Община Пловдив се ангажираха и със съдействие за бързо уреждане на казуса с 47-те декара за спортна база на клуба в ЖР „Тракия“.