20 C
Пловдив
28 юли, 2021
More

  От днес Община започва да приема проекти по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“

  Новини от Пловдив и Региона

  Милена Христоваhttps://zabeliazano.com
  Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

  Община Пловдив чрез отдел „, археология и културно наследство“ на Община Пловдив обявява сесия за набиране на предложения по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ по Наредбата за на инициативи в сферата на културата.

  Срокът за подаване на пакета документи е от ДНЕС – 1 юли до 15 юли 2021 година!
  По този компонент се финансира подготовката до етап „електронна книга в PDF“ на творби в област: художествена литература (стихосбирка, сборник разкази, роман, драматургия, книга за ), литературна критика, литературна , литературоведско изследване, монография, литературна анкета; историческа литература; краезнание; изкуствознание; културология; други (вече издавани творби, важни за Пловдив) по реда и условията на чл.31 до чл.36 от Наредбата.
  Могат да кандидатстват издателства, които представят пловдивски писатели или важни за града издания.

  ВИЖ ОЩЕ :  Вижте 2 дни след почистването „Крайречна“ и „Крайна“ в квартал „Столипиново“

  Формулярите за кандидатстване са публикувани целогодишно и могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Пловдив www.plovdiv.bg, в раздел „Култура“, в публикацията „Наредба за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив“.

  Финансирането е в размер както следва:

  1. Стихосбирка – до 800лв.
  2. Белетристична творба – до 3500лв.

  Документи за финансиране ще се приемат от 1 до 15 юли 2021г. в деловодството на Община Пловдив на адрес пл. Стефан Стамболов“ №1 с кореспондент отдел „Култура, археология и културно наследство“ или по електронен път на адрес: culture@plovdiv.bg подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране юридическо лице.
  Успех на пловдивските писатели и на авторите на важни за града издания, както и на техните издатели!

  Вижте още

  Новини