КОРОНАВИРУС : Какви мерки ще предприеме община Пловдив

КОРОНАВИРУС : Какви мерки ще предприеме община Пловдив

Обстановката в Пловдив към момента е спокойна, нямаме случаи на заразени с коронавирус. Предприемаме всички мерки за ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19. Това заяви кметът Здравко Димитров след разширено съвещание със зам.-кметовете и кметовете на райони в Пловдив. В него участваха представители на РЗИ, на МОН, БЧК-, големите държавни и общински болници.

Кметът обобщи и предприетите мерки от страна на Общината. Започва периодична дезинфекция на коридорите и кабинетите във всички общински лечебни заведения. В детските градини и ясли се засилва контролът от страна на медицинските лица, за да не се допускат болни деца.

Предстоят разговори с фирмите, които извършват обществения транспорт в града за периодично дезинфекциране на автобусите – седалките, дръжките и общите помещения на гарите и автогарите. Ще се проведат срещи и с ръководителите на фирмите за маршрутни градски превози и такситата.

До дни общината открива две горещи телефонни линии за информация на гражданите. В тях ще се включат доброволци и психолози, поясни директорът на -Пловдив Таня Георгиева.

Ще бъдат предоставени лични защитни средства на общинските служители, които рабоят в директен контакт с граждани, както и на медицинския персонал в общинските здравни заведения.

Провеждат се срещи с цел повишаване на информираността на общинските служители, относно заболяването за  стриктно спазване на висока лична хигиена, обясни директорът на дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов.