Дариха 1,5 тона плодове на общинските социални домове в Пловдив

Общинските социални домове получиха като дарение 1,5 тона плодове в навечерието на Великден. Това съобщи директорът на ОП „Общински пазари“ Запрян Тодоров.
С помощта на изпълнителния директор на зеленчуковата борса „Родопи 95“ АД Илия Гатев и фирма „Фрутария“ само за ден бяха разпределени 70 кашона с банани.

Дарението пристигна в Дома за стари хора „Св. Василий Врач“ в Пловдив, откъдето кашоните бяха разпределени по предварително одобрен от дарителя списък.
За Дома за възрастни с физически увреждания заминаха 8 кашона, други 6 бяха изпратени в Дома за възрастни с умствена изостаналост. 8 кашона получава Приюта и Защитени жилища в ДС „Младост“, а Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ – 6.

По 10 кашона от дарението отнесоха представителите на кметствата в Северен и Източен, по 2 кашона отиват за пловдивските полицаи и за КСУ „Деца и семейства“, а останалите 18 кашона останаха в Дома за стари хора „Св. Василий Врач“.
„Радваме се, че успяхме да осигурим свежи плодове на празничната трапеза. Благодаря на дарителите от фирма „Фрутария“, които откликнаха на моя призив“, заяви Запрян Тодоров.

„Виждаме, че сега времената са трудни и се опитваме да помогнем с каквото можем, а и да зарадваме социално слабите жители на с малък жест за Великденските празници“, заяви Илия Гатев, който лично придружи дарението и съблюдаваше разпределянето му.